Скрита камера

Актуална информация от живота ни и повече за хората, които стоят зад фирмата. Също така и картички от разни места и случки

08.05.2013

Изчезването на врабчетата

Един малко известен факт от нашето ежедневие, който много ме натъжи.. много ясно си спомням детството си, когато в града жиците на стълбовете почерняваха от врабчета, а пролетно време чуруликането им превръщаше града в кипяща от живот музикална кутия?

Е, дано го помните добре, защото това е невъзвратимо минало..! Някак си незаметно всички врабчета изчезнаха, а повече от нас дори не са забелязали!

Не вярвате ли? Ами като се прибирате ги потърсете с поглед.. ще ги видите само в спомените си!

Унищожаваме Земята с невиждани за никой хищник темпове и бумерангът скоро ще се върне. Неизбежно.

13.04.2013

Ампера, братче!!

Днес направих тест драйв на два нови модела на Опел. Единият е наистина новият Опел Мокка, а другият не чак толкова новата Ампера.

Тази последната ме накара да се почувствам пионер, но не в смисъл на червени вратовръзки и светъл лик от стената, а като онези първи хора, които са се качвали на първите парни локомотиви със специални каски на главата, които да ги предпазят от увреждане на мозъка, следствие на развиване на нечувани скорости от 50-60 км./час.

Електоавтомобилите за мен са екзотика, но усещам, че за децата ни ще бъдат нещо банално. Първото усещане е, че влизаш в космически кораб и очакваш компютърът Зен да те приветства, а ти като Блейк да му дадеш насока. Ултра-модерно! Второто усещане е като от спортна кола - съвсем отговорно заявявам, че тази кола дава много сериозно ускорение и само най-отбрани червени екземпляри могат да я догонят между два светофара.. ама стига толкова, че от Опел ще се почувстват длъжни да ми подарят една за рекламата ;)

18.01.2013

Детство мое

Една снимка, която по толкова чудесен начин показва емоцията на детството!

21.11.2012

Добре казано!

Много ми хареса една мисъл на Чарлс Еймс - един от най-значимите дизайнери на 20-ти век, която ще ви предам на английски език, заради трудно преводимата игра на думи в нея: The details are not the details. They make the design.

Днес се строихме в две редички в зелената стая и обсъждахме тази прекрасна мисъл, есенцията на която е направила един човек велик. Дано ние да сме следващите.

01.09.2012

Пюър Кеф

Ами не всичко в живота е удоволствието от работата. Понякога позволяваме против волята си да бъдем завлечени на ей такива хубави местенца и насилствено принудени да се излежаваме по плажа с фрапе в едната ръка и воайорски бинокъл в другата...

Закъснялата есен тази година ни зарадва с 7 чудесни дни по гръцките острови. Плаж, спорт, здравословна храна и.. пюър кеф!

24.08.2012

Височейшо посещение

Днес беше един по-особен ден за фирмата ни, или поне за онези й служители, които работеха по разни проекти, докато стрелката на термометъра упорито показваше 34 градуса с тенденция към покачване. На гости ни дойде Негова Абсолютна Очарователност Принц Филип - синът на Иси.

Гостуването беше част от европейското му турне и участието в благотворителни инициативи като "Нова играчка всеки ден".

На снимката - Филип се чуди заради тази яхта ли го налитат толкова мацките от 3-та група на съседната детска градина...

10.06.2012

История

Не може да не сте попадали в клюкарниците като Фейснещоси на един цитат: "Когато отсечете и последното дърво, пресушите и последната река, убиете и последния бизон, тогава ще разберете, че парите не стават за ядене!".

Това всъщност е тръгнало от писмото на индианския вожд Сиатъл до Президента на САЩ Пиър преди повече от 160 години. Накратко американците в типичен стил искат да купят земята на индианците, но въпросният вож Сиатъл им спретва невиждана PR акция, като отговаря на Президента на САЩ с едно писмо, пълният текст на което можете да прочетете тук.

03.06.2012

Ода за метлата

След като ви направихме съпричастни на пернишкУтУ ни хайку, то няма как да пропуснете и любимия музикален инструмент на Петър, успешно замаскиран като древно превозно средство за дебелички баби със странни шапки и черни котки.

10.05.2012

Една хубава мисъл!

"Човек е 80% вода. Ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва."

19.04.2012

Поздрави от Емо!

Днес получихме мейл от Емо или по-точно от хер Емо, предвид европейската му локализация. Изпраща поздрави за всички, както и тази картинка специално за рубриката ни Скрита камера."